Rödkålsallad med apelsin och rostade valnötter

Rödkålsallad med apelsin och rostade valnötter
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Rödkålsallad med apelsin och rostade valnötter

8 ingredienser

Ingredienser

  • 0,5 rödkål
  • 2 apelsiner
  • 150 g valnötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel).
  2. Skala och filea apelsinerna och blanda de med rödkålen.
  3. Smaksätt med olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  4. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna med lite flingsalt.
  5. Servera salladen med valnötter och strimlad färsk basilika.