Äppelglaze till fläskfilé

Leila Lindholm

Äppelglaze till fläskfilé

6 ingredienser

Väldigt god glaze som är somrig och fin.

Leilas tips!
Glaze är tjockare och sötare än marinad. Eftersom honungen i marinaden gör att det grillade lätt bränns passar glaze bäst till mat med kort grilltid. Genom att lägga med två små kvistar äppelträd (som legat i blöt några timmar) bland kolen, får man en lätt äppelrökt ton på köttet. Glazen passar perfekt till helgrillad fläskfilé.

Ingredienser

  • 1 dl äppelmos
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 3 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Blanda samman äppelmos, soja och ketchup i en skål. Riv ner vitlök och smaksätt med nystötta fänkålsfrön och honung.
  2. Pensla glazen över filéerna. Det blir lite glaze över att pensla på under grillningen.