Honungs- och currysill

Honungs- och currysill
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Honungs- och currysill

7 ingredienser

Sill i ny kostym! Leilas sill passar lika bra till påsk, midsommar eller till jul.

Leilas tips! Smakerna i curryn blommar ut när man tillsätter något sött och värmer upp kryddan. Därför passar det alltid bra med en gnutta socker i curryrätter.
Just den här currydippen är grymt god! Den funkar också superbra till fiskpinnar, stekt fisk eller till kycklingbiten. Då utan sill i såsen förstås.

Ingredienser

  • 4 förp 5-minuterssill (sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås)
  • 3 msk honung
  • 2 tsk curry
  • 4 dl crème fraîche
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 Granny Smith äpple

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Koka upp honung och curry i mikron eller på spisen, häll över i en skål.
  3. Tillsätt crème fraiche, salta och peppra. Fintärna äpplet (låt skalet vara kvar) och rör ner i såsen.
  4. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen.