Leilas goda löjromsill

Leilas goda löjromsill
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda löjromsill

7 ingredienser

Snabblagad och fräsch sill som bara är att röra ihop!

Ingredienser

  • 3 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 100 g löjrom (eller sikrom)
  • 4 dl crème fraîche, lätt
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Blanda löjrom, créme fraîche, färskrivet citronskal och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt.