Stompa (Stekpannebröd)

Stompa (Stekpannebröd)
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Stompa (Stekpannebröd)

7 ingredienser

Det här är ett supergott stekpannebröd bakat på bikarbonat. Degen behöver alltså inte jäsa utan det är bara att kavla ut tunnbröd och lägga i stekpannan. Detta är en favorit bland mina enklaste brödrecept.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk anis
  • 13 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Blanda filmjölk och sirap.
  2. Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel.
  3. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg.
  4. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.
  5. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på ett brödgaller. Förvara i plastpåse.