Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa

Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa

22 ingredienser

Revben som är kokta och grillade ser läckra ut och är otroligt goda.

Tips!
Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.

Ingredienser

portioner
  • 5 kg tunna revbensspjäll
  • 3 gula lökar
  • 0,5 vitlök
  • salt
  • svartpepparkorn

Sticky BBQ glaze

  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl honung, flytande
  • 2 dl ketchup
  • 2 tumstora knölar färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök

Tomat- och ananassalsa

  • 1 ananas (alt. burk ananas)
  • 6 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Home fries

  • 10 bakpotatisar
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sticky BBQ glaze: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
  3. Tomat- och ananassalsa: Skala, skiva och tärna ananasen.
  4. Tärna tomaterna och finhacka koriander och chili.
  5. Smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
  6. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt.
  7. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
  8. Sticky spareribs: Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
  9. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept nedan).
  12. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)