21 ingredienser
Den koreanska nationalrätten bi bim bap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör.
Tips!
Jag använder gärna kycklinglårfilé då jag tycker att det är ett mycket saftigare kött. Det är dessutom också billigare att köpa än kycklingfilé.
Man kan gärna förbereda och göra koreansk gurka och groddar dagen innan om man vill. Rostar sesamfrön gör man enklast i en torr kastrull.
Att använda en riskokare är praktiskt, den känner av när riset är färdigt och man behöver inte oroa sig för överkokt ris. När riset är färdigkokt går den över på "hålla-varmt-läge". Man får oftast med en bra plastsked. Tänk bara på att välja en med innerkastrull i teflon, då kan man diska den på några sekunder. Däremot ska man alltid skölja riset några gånger innan, för att få bort överflödig stärkelse. Missar man det så får man att stärkelselager i botten som kan se ut som om det klibbat fast.