Leila Lindholms helstekta kanelkyckling med ugnsrostad Butternutpumpa

Leila Lindholms helstekta kanelkyckling med ugnsrostad Butternutpumpa
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leila Lindholms helstekta kanelkyckling med ugnsrostad Butternutpumpa

13 ingredienser

Bjud på härlig kanelstekt majskyckling och ugnsrostad butternutpumpa till Halloween!

Ingredienser

portioner
  • 2 butternutpumpor (eller annan valfri pumpa)
  • 2 majskycklingar hela
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal av
  • 1 msk honung
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk paprikapulver
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär varje pumpa i 4 klyftor. Gröp ur kärnhuset med en sked.
  3. Blanda klyftorna med olivolja och flingsalt och grädda dem mjuka och gyllene i cirka 1 h i 175 grader.
  4. Lägg kycklingen på ett fat, gör två snitt i varje lår och lossa skinnet från brösten genom att sticka in fingrarna emellan skinn och bröst.
  5. Blanda ett kryddsmör av smör, olivolja, rivet citronskal, honung, riven vitlök, hackade örter och kryddor. Stoppa in smörklickar under skinnet och smörj in hela fågeln.
  6. Stick in en termometer i den tjocka delen av kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar vid 70 grader. Det tar cirka 45 minuter.