Leilas pasta med bacon

Leilas pasta med bacon
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas pasta med bacon

13 ingredienser

Bucatini alle pancetta e pomodorini - en härligt krämig pastarätt med cocktailtomater och bacon.

Receptet lagades i programmet Leilas home delivery -

se fler recept från programmet här.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg körsbärstomater (på kvist)
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 tsk honung
  • 2 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • svartpeppar, från kvarn (efter smak)
  • flingsalt
  • 2 förp bacon
  • 1 förp pasta bucatini no. 9
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 förp buffelmozzarella
  • 1 bit parmesanost (färsk)

Gör så här

  1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
  3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
  4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
  6. Skiva och knaperstek baconet.
  7. Koka pastan a dente.
  8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
  9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
  10. Servera genast!