Leilas bananscones

koket.se
Leilas bananscones
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas bananscones

10 ingredienser

50 m

Saftiga, glutenfria scones med banan, kokos och mandel.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner scones
  • 5 bananer, mogna
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2 msk kokosolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk riven kokos
  • mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananerna i en bunke och blanda med äggen.
  3. Smält kokosoljan på spisen, låt svalna något.
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i bananerna.
 Tillsätt kokosoljan. Låt smeten stå och svälla i cirka 10-15 minuter.
  5. Klicka ut smeten till scones på en plåt med bakplåtspapper och lägg på mandelspån.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.