19 ingredienser
1,5-2 h
Från och med nu får ni strunta i pulversås till blåbärspaj, det går inte ens att jämföra med en hemkokt vaniljsås! Det är inte speciellt svårt att göra och så otroligt mycket godare. /Leila
Det viktigaste när man gör den här krämen är när man kokar upp den med ägget. Vid kokpunkten blir det lätt äggröra om man inte är blixtsnabb att hälla över den i en kall skål när den börjar tjockna.
Den bästa vaniljstången kommer ifrån Tahiti, men den kan vara svår att hitta i vanlig mataffär. Fråga på saluhall eller välsorterad butik.
Om man vill kan man göra pajdeg och förvara i frysen, även fylla en pajform med deg och frysa i förväg. Bra att ha till hands för snabbt pajbak. Det finns olika knep att ta till för att inte kanterna ska sjunka ned när man förbakar pajskalet. Antingen fäster man kanterna med folie men då är det viktigt att man ser till att folien sitter fast ordentligt. Ett annat är att frysa pajskalet ordentligt och ta det direkt ifrån frys in i ugnen. Man kan också fylla pajskalet med torkade bönor, dessa kan man återanvända.
Det är viktigt att man inte arbetar degen för länge när man gör den, den ska bara precis binda ihop. Annars den drar ihop sig underbakning och kanterna åker ner.