Leilas kladdkaka med pinjenötter

Leilas kladdkaka med pinjenötter
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas kladdkaka med pinjenötter

9 ingredienser

Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går att byta ut mot mandel.

Tips:
Kakan ska vara kladdig i mitten men det kan ta lite längre tid att baka i ugn med endast över/undervärme. Varmluftsugnar är mer effektiva.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 2 tsk vanljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g mandelmassa

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Rör i smält smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
  4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
  5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
  6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
  7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.