Supergoda fläskdumplings i buljong med äggnudlar

POPULÄRT
Supergoda fläskdumplings i buljong med äggnudlar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Supergoda fläskdumplings i buljong med äggnudlar

19 ingredienser

30 min

Dumplings med fläsk i buljong tillsammans med äggnudlar.

Ingredienser

portioner

Dumplings:

  • 350 g fläskfärs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 3 salladslökar
  • salt
  • svartpeppar

buljong:

  • 1,5 l vatten
  • 4,5 msk flytande hönsbuljong
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 bit färsk ingefära (i tumstorlek)
  • 0,5 limefrukt, saften

Tillbehör:

  • 1 ask böngroddar
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 300 g äggnudlar, kokta al dente
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 dl rostad lök (köpt)

Gör så här

  1. Smaksätt färsen med vitlök, sweet chilisås, fisksås, fint skivad salladslök, salt och svartpeppar.
  2. Koka upp vattnet med buljong, soja, fisksås och skalad och skivad ingefära. Stäng av plattan.
  3. Fördela nudlarna över fyra soppskålar, lägg på groddar, plockad mynta och koriander.
  4. Rulla små köttbullar av färsen och lägg ner i den varma buljongen, gör ett nytt uppkok och vänta till bollarna precis flutit upp.
  5. Fördela bollarna med lite buljong i nudeltallrikarna.
  6. Strö över hackade jordnötter och rostad lök och servera direkt.