Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin

koket.se
Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin
Foto: Tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin

8 ingredienser

Saffransskorpor eller saffransbiscotti smaksatta med pistage och apelsin efter Leilas recept.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Leilas saffransskorpor

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 apelsiner, rivet skal (ekologiska)
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl pistagenötter, skalad

Gör så här

Leilas saffransskorpor

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smält smör tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
  3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
  5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  9. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.