Tvätta två citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från fyra av citronerna samt rivet skal från två citroner, blanda ihop med strösocker och smör. Låt smöret smälta ihop med citronjuicen och sockret. Sila sedan av vätskan. Blanda ut maizena med saften från dina två återstående citroner och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, cirka 24 cm.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker poröst i flera minuter.
Sikta eller vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll ner smeten i formen och grädda lågt i ugnen cirka 25-30 minuter. Låt svalna innan du skär den eller lägg den i frysen och skär den i tre delar halvfrusen.
Hallonsås
Sjud hallon, smör, vaniljpulver, rom och socker. Koka bort alkoholsmaken och ta bort från värmen. Såsen skall vara lite som en puré.
Grädde
Vispa grädde fluffigt men inte för hårt.
Maräng
Vispa äggvitor och tillsätt sockret i omgångar, inte allt på en gång. Marängen ska vara glansig och fin.
Montering
Skär tårtbottnen i tre delar. Häll hallonsås och lemon curd på första lagret, lemon curd och grädde på andra lagret och enbart lemon curd på det översta lagret. Spritsa marängen runt om tårtan och dekorera fritt. Bränn av tårtan med en brännare så det blir en fin yta.