Len och god pumpapuré

koket.se

Len och god pumpapuré

1 ingredienser

Ta vara på höstens bästa råvara, pumpan - och gör en krämig pumpapuré som du kan frysa in och ta fram för att använda i soppor, såser, deg, drycker med mera.

Boktips!
Pumpa bokomslag

Boktips!

Receptet kommer ur boken PUMPA av Alva Herdevall och Anders Rydell

Läs mer

Se Alva Herdevall laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 pumpa, ca 500 g

Gör så här

  1. Skär bort skal och eventuella fläckar där pumpan börjat bli dålig innan den ugnsrostas.
  2. Klyv och kärna ur pumpan. Är den stor kan den rostas i klyftor. Behåll skalet på. Rosta pumpan på 200 grader, ej varmluft, med snittytan uppåt. Pumpan är klar när den är mjuk rakt igenom, känn med potatissticka.
  3. Låt pumpan kallna något och dra av skalet. Om pumpan inte är så stor kan den ugnsrostas hel tills den är mjuk rakt igenom och därefter skalas.
  4. Lägg den ugnsrostade pumpan i en stor kastrull och mixa med stavmixer till slät puré. Om den är vattnig kan du reducera vätskan genom attsjuda på låg värme till önskad konsistens.