Per Morbergs leverpastej

Leverpastej
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs leverpastej

10 ingredienser

60 m

Det är inte så svårt som det låter, att göra sin egen pastej. Har du ingen köttkvarn går det utmärkt att använda matberedare. Skivat späck kan du oftast beställa vid köttdisken.

Ingredienser

  • 500 g späck, i tunna skivor
  • 30 g gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g grislever
  • 4 ansjovisfiléer
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä två avlånga brödformar med späck. Smörj kanterna på formarna.
  3. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret. Låt kallna.
  4. Mal levern, resten av späcket och ansjovisen två gånger i en köttkvarn.
  5. Blanda i löken, kryddorna, saltet, mjölet och äggen. Späd med lite grädde i taget.
  6. Häll smeten i formarna. Koka i vattenbad i ugnen i ca 1 timme.