Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad

koket.se
Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad

18 ingredienser

Hypen kring quinoa tycks aldrig lägga sig. Och jag förstår. Det kanske inte smakar dundermycket på egen hand, men erbjuder härligt tuggmotstånd och ett gäng glada proteiner. Som gjort för biffar!

Se Mattias Kristiansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Quinoabiffar

  • 2 dl vit quinoa
  • 1 förp kikärtor (à 400 g ca 3 dl kokta)
  • 0,5 zucchini [ca 150 g]
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • 2 msk tahinipasta
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar

Grön linssallad

  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk tahinipasta
  • 1 msk citron, saft
  • 2 tsk granatäpplesirap
  • 1 granatäpple
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Quinoabiffar

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, tahini, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

Grön linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten.
  2. Blanda linserna med tahini, citronsaft, granatäppelsirap, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.