Hypen kring quinoa tycks aldrig lägga sig. Och jag förstår. Det kanske inte smakar dundermycket på egen hand, men erbjuder härligt tuggmotstånd och ett gäng glada proteiner. Som gjort för biffar!
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, tahini, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
Grön linssallad
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten.
Blanda linserna med tahini, citronsaft, granatäppelsirap, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.