Zeinas libapizza

Libapizza
Foto: Ulrika Ekblom
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas libapizza

11 ingredienser

30 min

Receptet kommer från Zeinas bok "Veckans matsedel". "Libapizzan har blivit vår favorit, och den serveras ofta när tiden för matlagning är knapp, men också till fredagsmyset. Toppingen kan varieras i det oändliga efter det som finns hemma. Tomatsåsen på tomatpuré går snabbt att svänga ihop. Du får en djup och mustig smak utan att såsen behöver kokas, och bröden blir inte soggiga av en vattnig sås."

Ingredienser

portioner
  • 2 libabröd
  • 6 msk tomatpuré
  • 6 msk vatten
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 2 mozzarellaostar
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • färsk basilika
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader varmluftsfunktion, då kan du grädda två plåtar samtidigt). Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen.
  2. Skär mozzarellan i bitar, dela cocktailtomaterna i halvor och strimla löken.
  3. Lägg libabröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen över bröden och fördela toppingen ovanpå.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de har fått fin färg. Toppa med färsk basilika och rucola och servera direkt.