Libapizza med kalkon

koket.se
Libapizza med kalkon
Foto: Lina Eidenberg Adamo
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Libapizza med kalkon

10 ingredienser

15 m

Tack vare libabröd som pizzabotten kan du trolla fram den här goda middagen på nolltid!

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 4 msk färskost (naturell eller smaksatt, även crème fraiche går bra)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 libabröd, gärna fullkorn (funkar även med tortillabröd)
  • 4 skivor kalkon (påläggsskivor av kalkon eller skinka)
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dl riven ost
  • 1 tsk fryst basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på ugnsgallret.
  2. Blanda färskost med tomatpuré. Pressa i vitlök och blanda runt. Smaka slutligen av med salt och peppar.
  3. Bred blandningen på brödet.
  4. Strimla kalkon samt rödlök och fördela över bröden.
  5. Toppa med ost och basilika.
  6. Lägg pizzan på gallret och grädda i mitten av ugnen i 5–6 minuter, eller tills brödkanten har fått en gyllenbrun färg.
  7. Skära upp i slices och njuta!