Lila pizzasallad med oregano

Lila pizzasallad med oregano
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Lila pizzasallad med oregano

6 ingredienser

35 m

I Italien har jag aldrig stött på en pizzasallad. Det är en svensk uppfinning. En riktigt bra sådan tycker jag. Klassisk pizzasallad med vitkål och ättika är supergott, rikt på c-vitamin och håller länge i kylskåpet. Min färgglada pizzasallad är dock snäppet härligare tycker jag inte minst för att den är snyggare, man ska inte underskatta det visuella när det kommer till matlagning. Den här salladen är god som tillbehör till vilken varmrätt som helst och klarar sig ett par dagar i kylskåp. Så perfekt för den som gillar att förbereda maten. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödkål
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

  1. Strimla rödkålen så tunt du kan och lägg i en skål. Häll på salt, vinäger, olja peppar och oregano.
  2. Blanda om och ”massera” kålen ett par minuter så den blir lite vekare. Låt stå och dra ca 30 minuter innan servering i rumstemperatur.