Lime cheesecake pie

POPULÄRT
koket.se
Lime cheesecake pie
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Lime cheesecake pie

10 ingredienser

1 h 30 min + 2 timmar i kylen

Jättehärlig och fantastiskt god cheesecake-paj där syrlig lime tillsammans med krämig färskost och len kondenserad mjölk möter krispig digestivebotten. Toppa med fluffigt vispad grädde.

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner

Limefyllning

  • 400 g kondenserad mjölk sötad
  • 300 g färskost
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 30 g äggula [2 stycken]
  • 110 g ägg [2 stycken]
  • 100 g limesaft (1 dl = 4–5 limefrukter + skal från 2 limefrukter)

Pajskal

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex [ca 22 stycken]
  • 30 g strösocker [2 msk]

Garnering

  • 250 g vispgrädde [2.5 dl]

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
  2. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
  3. Tryck ut smulorna i en pajform 22-24 cm i diameter och ända upp på kanten. Tryck gärna till smulorna med undersidan av ett glas för att få en jämn botten.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna.

Cheesecake fyllning

  1. Sätt ugnen på 160 grader (varmluft).
  2. Blanda kondenserad mjölk med färskost, vaniljsocker i en bunke med en handvisp.
  3. Tillsätt äggen och äggulorna och blanda med en slickepott till en slät smet, sist blandar du i limesaft.
  4. Häll fyllningen i pajskalet när den svalnat. Grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter, eller tills pajen känns lite fast när man skakar till den.
  5. Ta ut och låt svalna helt innan den får stå i kylen i kylen 1–2 timmar. Toppa med mjukvispad grädde samt finrivet limeskal.