Limesorbet och korianderglass

koket.se
Limesorbet och korianderglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Limesorbet och korianderglass

12 ingredienser

30 m + gravning

Lime och koriander passar riktigt bra ihop och får här göra sällskap i en fräsch och lyxig dessert.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Korianderglass

  • 2 msk korianderfrö
  • 3 dl strösocker
  • 1 l grädde
  • 1 l mjölk
  • gelatin (eller glukos)
  • 3 dl äggula
  • 0,5 l yoghurt

Limesorbet

  • 10 limefrukter
  • 200 g strösocker
  • 2 gröna äpplen
  • 200 g spenat, blancherad
  • glykos (eller gelatin)

Gör så här

Korianderglass

  1. Rosta korianderfrö och tillsätt sedan socker, grädde och mjölk.
  2. Dra åt sidan när sockret löst sig och plasta. Låt stå på bänken i 30 minuter med plast.
  3. Tillsätt sedan gelatin eller glykos för bäst konsistens.
  4. Sila smeten och tillsätt äggula uppvispat med lite socker.
  5. Blanda slutligen i yoghurt.
  6. Kör smeten i en glassmaskin.

Limesorbet, dag 1

  1. Börja med skära limefrukterna i kvartar och ”grava” dem sedan i socker i 24 timmar.

Dag 2

  1. Mixa de gravade limefrukterna med äpple och blancherad spenat.
  2. Tillsätt glykos för bäst resultat.
  3. Kör sedan smeten i en glassmaskin.