Lingon- och koladipp med pepparkakor

Lingon- och koladipp med pepparkakor
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Lingon- och koladipp med pepparkakor

4 ingredienser

10 m

Att dippa kakor som det vore chips? Ja varför inte! Jag och mina vänner brukar dippa kakor i halvmjuk glass men det här är nästan ännu godare. Jag älskar syrliga lingon. Tycker man det är lite väl syrligt med lingon kan man ta hälften hallon eller blåbär. Den här desserten är perfekt att ha framme och sitta och små äta på hela kvällen. Pepparkakassäsongen inleds nu tycker jag! Pepparkakor, glögg och kryddost hör mörkret till, passa på att njuta nu. /Jessica

Ingredienser

  • 1,5 dl syrad grädde
  • 2,5 dl frysta lingon
  • 0,5 förp dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
  • tunna pepparkakor

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock med elvisp. Vispa ner dulce de leche och lingon. Häll upp i en skål.
  2. Häll pepparkakorna i en annan skål och servera!