Camilla bjuder på en riktigt fluffig och saftig mandelkaka som bakas enkelt i långpanna. Kakan toppas med syrliga lingon som gifter sig perfekt till den söta kakan. Du bara måste testa!
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30x40 cm med bakplåtspapper.
Vispa smör och strösocker krämig i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. Riv ner mandelmassa och och häll i grädde. Rör om till en jämn smet.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Häll upp smeten i långpannan och strö lingonen och mandelflarnen över kakan.
Grädda kakan i mitten i ca 40-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och mandelflarnen fått lite färg.
Servera varm med en klick vaniljkräm eller förvara i kylskåpet.