Lingonkokta päron

Lingonkokta päron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lingonkokta päron

7 ingredienser

Koka gärna päronen någon dag innan de ska serveras, så hinner de dra åt sig mycket smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 fasta päron
  • 2,5 dl lingondricka, koncentrerad
  • 2,5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 4 msk rårörda lingon

Till servering:

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Koka upp lingondrickskoncentrat med vatten och kryddor i en så liten kastrull som möjligt. Lägg i päronen så att de täcks av lagen.
  2. Koka upp, sänk värmen och sjud päronen under lock i 20-25 minuter. Päronen ska vara mjuka men inte mosiga. Låt dem kallna i lingonlagen.
  3. Blanda 4 msk av lagen med de rårörda lingonen och häll över päronen vid servering.
  4. Servera med lättvispad grädde.