Blanda 60 g äggvita med fint mandelmjöl, florsocker och lingonpulver.
Sätt ugnen på 160 grader.
Koka upp strösocker och vatten till 116 grader, vispa samtidigt 60 g äggvita till mjuka toppar, tillsätt därefter strösocker sakta och vispa till sist ned sockersirapen. Vispa tills smeten är rumstempererad, ca 10 minuter.
Vänd därefter ned mandelblandningen i marängen tills du fått en jämn tjock smet. Här är det kritiskt att inte röra för mycket.
Häll smeten i en spritspåse med en rund 0,5 cm tyll och spritsa ut rundlar ca 2 cm i diameter på en bakplåt.
Strössla hälften av macaronerna med lite av lingonpulvret. Grädda i 8 minuter, macaronerna ska inte ta färg.
Lingoncurd
Sjud lingonen med gelatin.
Vispa samtidigt ägg och socker. Sila och häll lingonen över äggen och sjud till 86 grader.
Häll upp i en mixer och mixa sedan i smöret. Kyl curden minst en halvtimme.
Fördela lingoncurden på undersidan av en macaron med lingonpulver och sätt sedan ihop den med ytterligare en macaron.