Linguine med havskräftor och bläckfisk

Linguine med havskräftor och bläckfisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Linguine med havskräftor och bläckfisk

6 ingredienser

Antingen är du händig och kokar din egen tomatsås eller så köper du en burk med färdig sås. Sedan är det bara att lägga sista handen vid denna läckra rätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine (pasta)
  • 1 sats tomatsås
  • 200 g calamares
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 4 havskräfta, kokta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Koka upp tomatsåsen. Lägg i bläckfisken och låt koka ca 10 minuter. Blanda tomatsåsen med den nykokta pastan och bläckfisken. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela pastan på tallrikar med en hel kräfta på toppen av varje portion.