Linguine med zucchini, champinjoner och knaprig topping

Linguine med zucchini, champinjoner och knaprig topping
Foto: Madeleine Landley
Madeleine Landley
Madeleine Landley

Linguine med zucchini, champinjoner och knaprig topping

Av: Madeleine Landley

Från: Vegomat

16 ingredienser

40 min

Pasta är mat som passar till både vardag och helg. I denna pastarätt gör man ingen sås utan adderar bara en fin olja – på typiskt italienskt manér. Har du kvar olja från de soltorkade tomaterna kan du byta olivoljan mot den. Det blir jättegott.

Ingredienser

portioner

Knaprig topping

  • 0,5 dl sötmandel
  • 25-40 g smör
  • 1 dl pankoströbröd
  • salt

Pasta

  • 1 gul lök
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 200 g champinjoner
  • matfett
  • salt
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • libbsticka, några kvistar
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 400 g linguine
  • 1 citron (skal)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka mandeln. Smält smör i en stekpanna och lägg i mandel och pankoströbröd. Stek under omrörning på medelvärme tills ströbrödet blivit frasigt och gyllene. Addera mer smör om det behövs under stekningen. Salta och lägg över i en skål.
  2. Skala och hacka gul lök. Skiva zucchinin och skär skivorna till kvartar. Tvätta champinjonerna och skär dem till mindre bitar. Värm matfett i en stekpanna och ha ner lök, zucchini och champinjoner. Stek tills det börjar mjukna. Salta ett varv. Pressa i vitlöken.
  3. Strimla soltorkade tomater och libbsticka och blanda ner i pannan. Slå på olivoljan och låt den värmas under en minut.
  4. Koka linguinen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner allt från stekpannan i pastan. Lägg upp på tallrikar och servera med den knapriga toppingen, rivet citronskal och nymalen svartpeppar.