Linguini alle Vongole

Linguini alle Vongole
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Linguini alle Vongole

9 ingredienser

30 min

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en god och enkel pastarätt med musslor.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g vongole (eller hjärtmusslor)
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • olivolja
  • 400 g linguine

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort alla skadade eller öppnade.
  2. Gör en saltlake av vatten och 3% salt. Lägg musslorna i lagen så att de ”spottar” ur sig eventuell sand.
  3. Skölj musslorna med kallt vatten.
  4. Fräs vitlök och chili i 2 msk olja.
  5. Tillsätt musslorna, vin och hälften av persiljan. Koka upp och sjud under lock tills musslorna har öppnat sig, det tar ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och tillsätt lite fin olivolja.
  7. Blanda med nykokt linguine och resten av persiljan.
  8. Servera direkt.