Linguini med bladkålspesto

koket.se
Linguini med bladkålspesto
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Linguini med bladkålspesto

14 ingredienser

25 min

Den här pastan är oförskämt god! Gör en superenkel hemgjord pesto på svart- eller grönkål och strö lite knaperstekt panchetta och parmesan över pastan och vips har du en galet god och fräsch pastarätt!

Odla kål - här är 7 goda kålsorter
Odla kål Pixabay

Odla kål - här är 7 goda kålsorter

Att odla kål är både kul och enkelt - och otroligt nyttigt! Här är 7 goda kålsorter att odla hemma

Läs mer

Se alla avsnitt av Kökets trädgård
Kökets trädgård avsnitt 7 Paul torka chili

Se alla avsnitt av Kökets trädgård

Följ med Paul och inspireras att sätta igång odlingar hemma på balkongen, trädgården eller växthuset.

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g linguine

Bladkålspesto

  • 100 g svartkål (el grönkål)
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök (alt ramslök)
  • 1 citron, zesten
  • 1 dl solroskärnor (el pinjekärnor)
  • 1-2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 150 g pancetta, knaperstekt
  • parmesanost, riven
  • 8-10 blad pak choi, späda blad

Gör så här

Bladkålspesto

  1. Mixa samtliga ingredienser till en grovröra (lämna lite parmesan till topping). Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Häll upp på burk och jämna till. Täck med olja så inget sticker upp, då håller den i veckor.

Knaperstekt panchetta

  1. Lägg ut pancettaskivor på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek krispiga i ugn på 175 c. Tag ut och grovhacka.
  2. Koka pastan al dente och häll av vattnet, men spara en skvätt kokvatten. Blanda pastan med peston och vatten. Smaka av med lite salt och blanda ner några späda skott med kål som exempelvis Pak choi eller Mizuna. Servera med knaperstekt panchetta och lite riven parmesan.