Limoncello - italiensk citronlikör

Limoncello - italiensk citronlikör
Foto: Katja Kristoferson
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Limoncello - italiensk citronlikör

4 ingredienser

Limoncello är en sötsyrlig, solgul citronlikör som är utmärkt att avsluta middagen med. Här har jag valt att ge bort min limoncello i en burk med citronskalen kvar, men självklart går det lika bra att sila bort dem och hälla upp likören på fina flaskor. /Linnéa Seidel

Ingredienser

  • 12 citroner, ekologiska
  • 7,5 dl brännvin
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Tvätta och skala citronerna med potatisskalare.
  2. Se noga till att inte få med den vita beska hinnan.
  3. Lägg skalremsorna i en ren och rymlig glasburk.
  4. Pressa citronerna och häll citronsaften i burken.
  5. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5 dygn.
  6. Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt.
  7. Häll sockerlagen i burken och blanda väl.
  8. Låt burken stå kallt och mörkt i minst 1 vecka, gärna längre, innan du silar av skalen och häller upp likören på väl rengjorda flaskor.