Lins- och morotsgryta med ingefära och citron

koket.se
Lins- och morotsgryta med ingefära och citron
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Lins- och morotsgryta med ingefära och citron

14 ingredienser

35 min

Vegetarisk gryta med röda linser, morot, tomat, citron och vitlök blir tillsammans med havreris en prisvärd och mättande middag med friska goda saker.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 3 dl torkade röda linser (alt färdigkokta på tetra)
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 citroner, skalet rivet och juicen pressad (ekologiska)
  • 1 kruka färsk timjan, finhackad
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 knippe färsk bladpersilja, grovt hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port havreris

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna mjuka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka morötter och lök och vitlök.
  4. Fräs morötter och lök i rapsolja i en stor kastrull. Skala och riv ner vitlök och ingefära fint.
  5. Tillsätt finrivet citronskal, hackad timjan och tomatpuré, fräs lite till.
  6. Tillsätt krossade tomater och citronjuice. Låt koka ihop ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  7. Tillsätt linserna och låt grytan bli varm, avsluta med persilja. Servera med havreris.