Linsbiffar med yoghurtsallad

koket.se
Linsbiffar med yoghurtsallad
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Linsbiffar med yoghurtsallad

22 ingredienser

40 m

Kryddiga lins- och kikärtsbiffar med grönkål. Serveras med krämig sallad.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ris

Biffar

  • 150 g grönkål
  • 300 g färdigkokta röda linser
  • 400 g kikärtor, färdigkokta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör

sallad

  • 1 morot
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, zest + 2 msk saft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Börja med att fräsa grönkålen i olivolja så den mjuknar. Lägg den i en mixer tillsammans med linser, kikärter, lök och vitlök samt kryddorna. Kör mixern tills du får en ganska grov smet.
  3. Tillsätt ett ägg och mandelmjölet och kör en liten stund till.
  4. Smörj en bricka med lite olivolja. När du formar biffarna är det en bra idé att skölja händerna i kallt vatten för att smeten inte ska fastna. Forma biffar och stek dem på medelvärme i smör och olivolja. Salta och peppra båda sidor vid stekning.
  5. Riv en morot grovt, skär rödlöken tunt gärna på en mandolin och riv itu den rensade romansalladen i mindre bitar. Blanda dressingen och vänd salladen i den.
  6. Servera biffarna med kokt ris blandat med finhackad persilja och den krispiga salladen.