Linser med tahini och krispig lök

NYHET
Linser med tahini och krispig lök
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Linser med tahini och krispig lök

12 ingredienser

30 min

Den här rätten är lika god varm som kall och passar perfekt på picknick! Förvara den krispiga löken separat i en burk med hushållspapper i botten. Använd gärna linserna som fyllning i wraps tillsammans med grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 350 g gröna linser
  • 60 g tahinipasta
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 gröna chilifrukter, finhackade
  • 4 msk citronsaft
  • 2,5 tsk hel spiskummin
  • 60 g rostade mandlar, hackade
  • 15 g färsk bladpersilja
  • lök
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt

Gör så här

  1. Koka linserna i rikligt med vatten tills de är mjuka men inte sönderkokta.
  2. Häll av och låt svalna.
  3. Blanda tahini med vitlök, chili, citronsaft, spiskummin, mandlar, persilja och salt.
  4. Rör sedan ner de kokta linserna.
  5. Fritera löken gyllene och krispig. Låt rinna av.
  6. Toppa linserna med lök, olivolja och paprikapulver.