1-2 msk krydda, torkad (ex persilja, timjan, basilika, oregano)
Nötgrädden
2 dl solroskärnor
4 dl havredryck
Montering
1 förp lasagneplattor (à 500 g)
1 zucchini
2 dl ost, valfri men riven
Gör så här
Såsen
Skölj linserna i kallt vatten. Låt koka i separat kastrull till de är mjuka, ca 30 min.
Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank i 1 msk paprikapulver. Riv morötterna grovt och låt fräsa med.
Mixa krossade tomater med ajvar relish i en mixer. Slå det över fräset i kastrullen och låt puttra. Addera 2-3 dl vatten.
Tillsätt 2 buljongtärningar och 2 tsk sambal oelek.
Låt puttra i ca 10 min på svag värme, tillsätt valfria örtkryddor på slutet. Tillsätt sedan de kokta linserna (ska ej koka mer).
Sätt ugnen på 225 grader.
Nötgrädden
Rosta 2 dl solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa med 4 dl havredryck så att den blir helt slät.
Montering
Smöra matlådor av glas (eller en långpanna) och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås och nötgrädde till alla lasagneplattor är slut.
Skiva zucchinin i millimetertjocka ringar.
Avsluta med ett lager nötgrädde, skivad zucchini och strö ost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.