Mortla korianderfröna grovt. Tillsätt resten av kryddorna och mortla försiktigt samman allt till en jämn blandning.
Skölj kycklingen noga och klappa den torr med hushållspapper. Tryck in smöret under skinnet vid brösten, låren och där du kommer åt.
Gnid in kryddblandningen noga runt hela kycklingen, det blir ännu godare om du även lyckas få in lite av blandningen mellan skinn och kött. Avsluta med lite mer salt och peppar ovanpå ruben.
Häll ut halva mängden öl ur burken och tryck eventuellt ner några örtkvistar i burken. Trä kycklingen över konservburken så att resultatet blir att kycklingen sitter på själva burken.
Häll rikligt med briketter i en klotgrill (med lock) och tänd på. Sprid ut briketterna längs grillens sidor när glöden blivit fin och riktigt het, så att du har mitten fri från glöd. Det gör du enklast med hjälp av en värmetålig kratta eller spade. Öppna grillens ventilationshål.
Ställ konservburken med kycklingen i mitten av grillen så att den har glödande kol på sidorna. Sätt på locket och låt grilla i ca 1,5-2 timmar eller tills kycklingen fått fin färg och är genomlagad. Är du osäker är det alltid bra att använda sig en digital kökstermometer, kycklingens innertemperatur ska vara ca 80-85 grader. Kontrollera kycklingen då och då under tiden, tycker du att den får för mycket färg kan du grilla utan lock en stund. Att lyfta bort locket är ett bra sätt att få ner temperaturen i grillen.
Gör under tiden salsan. Dela tomaterna och kärna ur dem samt skär paprikan i mindre bitar. Dela på knipplöken men låt vitlöken vara kvar i sitt skal. Grilla alla grönsaker tills de fått fin färg och löken är mjuk.
Skala paprikan (det går enklast om du låter den svalna en stund i en plastpåse) Skala vitlöken och mixa samman alla grillade grönsakerna tillsammans med limesaft och salt. Smaka av och ställ salsan åt sidan.
Ta bort burken från kycklingen och servera helst genast. Kycklingen är även god kall, men det knapriga skinnet är som bäst när den är nygrillad.