De tre viktigaste delarna i en bra räkmacka är en riktigt fin majonnäs, ägg kokt till en krämig perfektion och självklart de finaste, handskalade räkorna!
vitt bröd, skivat (gärna formbröd med bortskurna kanter)
Majonnäs
1 äggula, rumsvarm
1-1,5 dl matolja, rumstempererad
1 dl gräslök, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron, saft
tabasco
salt
Gör så här
Börja med din hemgjorda majonnäs:
Rör samman äggula, dijonsenap och citron. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du fått en krämig majonnäs.
Rör ner hackad dill och gräslök och smaka av med tabasco och salt.
Mosa avokado och blanda den med lite majonnäs. Bred över rostat bröd och lägg på sallad bruten i bitar, plockad dill, mer majonnäs, kokt ägg skuren i kvartar och räkor. Dra ett varv med pepparkvarnen över och servera räkmackan genast med en citronklyfta vid sidan av.