Rabarbermarmelad med stjärnanis

Rabarbermarmelad med stjärnanis
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Rabarbermarmelad med stjärnanis

4 ingredienser

45 min

En fantastisk rabarbermarmelad som passar såväl på skorpor som till salta ostar. /Lisa Lemke

Receptet ger rvå små burkar.

Ingredienser

  • 600 g rabarber, strimlade
  • 400 g strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Krossa eller mortla stjärnanisen mycket fint.
  2. Blanda rabarber och stjärnanis i en kastrull (ej aluminium).
  3. Koka upp och rör därefter ner sockret.
  4. Koka på medelvärme utan lock i 30-40 minuter.
  5. Häll marmeladen på väl rengjorda och heta glasburkar.
  6. Sätt på locken och låt kallna ståendes upp och ned.