Paprikadipp med fetaost och pitabröd

koket.se
Paprikadipp med pitabröd
Foto: tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Paprikadipp med fetaost och pitabröd

6 ingredienser

Paprikaröra med ajvar relish, fetaost och rostade valnötter. Servera denna goda paprikadipp som snacks till rostat pitabröd.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 mjuka pitabröd
  • 2 dl ajvar relish
  • 150 g fetaost
  • 50 g valnötter
  • salt
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr medelhet stekpanna.
  2. När nötterna börjar "svettas" och dofta är dom klara att mixas tillsammans med ajvar och fetaost. Använd en stavmixer.
  3. När du fått en fin konsistens, smaka av med salt och ställ i kylen till servering.
  4. Stek pitabröden i en stekpanna i rikligt med olja.
  5. När de fått färg, lyft upp och låt rinna av samtidigt som du saltar.
  6. Skär i mindre bitar och servera med dippen.