Snittar med ädelost och körsbär

Snittar med ädelost och körsbär
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Snittar med ädelost och körsbär

6 ingredienser

Snittar med ädelost och karamelliserade körsbär att servera som tilltugg. De karamelliserade körsbären går bra att förbereda men servera dem gärna lite lätt uppvärmda.

Ingredienser

  • 100 g ädelost (gärna svensk)
  • ca 30 körsbär, urkärnade (eller med kärnor)
  • smör
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ca 1-1,5 msk rörsocker
  • knäckebröd, typ delikatess

Gör så här

  1. Smält smöret och lägg i körsbären. Tillsätt socker och vinäger.
  2. Hetta upp under försiktig omrördning tills sockret karamelliserats runt körsbären och de har blivit lite sticky och karamelliga. Ställ åt sidan för att svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i små bitar och lägg på en bit ost. Toppa med de karamelliserade körsbären och lägg upp på ett fat.