Skär bleksellerin i små tärningar och hacka chilin fint.
Dela och skär avokadon i tärningar och blanda alltsammans i en bunke.
Tillsätt rivet limeskal och -saft. Avsluta salsan med olivolja och salt. Väl själv konsistens med mängden olivolja.
Dags att fritera bröden till chips. Tänk på att oljan blir extremt varm så var försiktig! Ha ett stort lock i närheten, om det skulle börja brinna kan du kväva elden och stänga av fläkten.
Tillsätt matolja till en stekpanna med hög kant. Tillsätt olja så det blir ca 1 cm högt med olja i stekpannan och värm på. Testa om oljan är varm nog genom att doppa en bit torrt bröd i. Använd värmetålig stekpincett när ni testar och sedan friterar.
Skär tortillabröden i strimlor och fritera i oljan. Ta ur brödet ur stekpannan när det fått färg och låt det kylas ner på en skärbräda.
Ta en papperspåse, häll ner alla kryddor samt de friterade bröden och skaka runt tills bröden blivit kryddiga.