Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Det går också att köra degen snabbt i en matberedare.
Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm. Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Klicka ut ca 1 tsk sylt i en sträng längs mitten av varje rektangel.
Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av till exempel en gaffel. Pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna och dekorera eventuellt med strössel.