Mias mumsiga fikonbollar

Rawfood godis
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Mias mumsiga fikonbollar

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Vinterns söta

4 ingredienser

15 min

Dessa bollar innehåller nästan inga onyttigheter, och ändå är de fantastiskt goda! Receptet ger 15-20 bollar.

Ingredienser

  • 300 g torkade fikon (eller urkärnade dadlar, aprikoser eller äpple)
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • ca 1 msk honung
  • riven kokos (eller hackade nötter)

Gör så här

  1. Kör den torkade frukten i en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt solroskärnor och honung och mixa till en jämn massa. Tillsätt eventuellt mer honung om massan verkar torr.
  3. Forma små bollar och rulla i kokosflingor eller hackade nötter.