2 ingredienser
Använder du frukt på burk till purén behöver du inte söta mer, men häll bort sockerlagen. Prova även att blanda i kokosflingor eller finhackade nötter. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.
Systrarnas tips på olika varianter:
Hallon
Vill man inte ha kärnorna kvar kan man pressa purén
genom en nätsil. Till färska hallon kan man behöva
tillsätta lite vätska, till exempel lite apelsinjuice eller
flädersaft.
Jordgubbar
Jättegoda ensamma men de kan blandas med i
princip vilken annan frukt som helst. Vi brukar blanda
med banan. Prova även att blanda jordgubbarna
med rabar ber men då bör de sötas med till exempel
honung.
Äpplen
För att få ett nyttigare och fiberrikare fruktläder kan
man låta skalet på äpplena sitta kvar, men det går
också bra att skala äpplena. Blanda i lite citronsaft så
att inte äpplena tappar färgen. Prova att smaksätta
med malen kanel, malen kardemumma eller riven
muskotnöt och/eller söta med lönnsirap. Eller tillsätt
några droppar tabasco!
Blåbär
Jättegott smaksatt med lime eller malen kardemumma.
Persikor och aprikoser
Supergoda var för sig men ännu mumsigare tillsammans.
Tillsätt lite citronsaft så att frukten inte blir
missfärgad. Prova att blanda i lite hallon också.