Kyckling på nachochips

Kyckling på nachochips
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Kyckling på nachochips

14 ingredienser

1h

Nachosnittar med kyckling, gott och lättlagat med texmex! Recept från boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Kycklingröran kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Värm den försiktigt strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 limefrukt, färskpressad saft
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tomat, hackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • salt
  • peppar
  • 24 nachochips
  • 1 dl gräddfil
  • färsk koriander, till garnering

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i små tärningar.
  2. Blanda med limesaften och marinera i minst 1 timme.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i några minuter.
  4. Rör ner kyckling och spiskummin och stek tills kycklingen är genomstekt.
  5. Tillsätt tomat, koriander och citronsaft och rör om.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp på nachochips och toppa med gräddfil och färsk koriander.