Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
monica eisenman
monica eisenman

Jordgubbspannacotta

Av: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

3h 15 min

Pannacotta med frisk och härlig smak av jordgubb. Den här desserten känns lite lyxig men är busenkel att svänga ihop.

Ingredienser

portioner
  • 5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 300 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Koka upp grädden med sockret samt vaniljstång och frön.
  4. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  5. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
  6. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
  7. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.