En mager laxrätt för två som är underbart gräddig och smakrik. Ingefära och basilika passar perfekt till lax.
Ingredienser
260 g laxfilé, skurna i fjärilskotletter [2 st]
8 potatisar
2 limefrukter
1 rödlök
3 champinjoner
1 rött sött äpple
1 tsk balsamvinäger
150 g bladspenat
0,5 tsk olja
2 dl naturelle crème fraiche 8 %
1 tsk färsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök
salt
peppar
2 knippen färsk basilika
Gör så här
Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.
Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.
Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.
Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.