Havrekakor med cayennepeppar och mörk choklad

Havrekakor med cayennepeppar och mörk choklad
Foto: Henrik Fritiof
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Havrekakor med cayennepeppar och mörk choklad

10 ingredienser

30 min

Cayennepeppar, kanel och mörk choklad piggar upp den klassiska havrekakan! Har man inte cayennepeppar hemma kan man ersätta det med torkad och malen chili. Räckte till 30 kakor.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 msk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 50 g mörk choklad, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner havregrynen. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen och rör ner i smeten. Låt allt svalna någon minut och rör ner chokladen.
  2. Gör ca 30 små kulor av smeten och lägg ut glest på bakplåtsklädda plåtar. Platta till bollarna försiktigt med en gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter och låt sedan svalna på galler.