Picklade rabarber

Lisa Lemke 2016

Picklade rabarber

4 ingredienser

15 min

Det finns inget som jag längtar så efter på våren som de första rabarberna. I pajer, kakor, kräm, soppa, såser, marmelad, lemonad … ja, du förstår kanske? Här är en variant som är så god och vacker att du måste lova mig dyrt och heligt att pröva den. Blixtsnabb att göra och sagolikt god till det mesta. Till exempel till äggröra och rökt makrill. Recept från Till sommaren - mat för många.

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner
  • 100 g rabarber
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skär rabarbern i tunna strimlor på längden, gärna med hjälp av potatisskalare eller osthyvel.
  2. Koka upp ättikssprit, socker och vatten och låt sjuda tills sockret har lösts upp.
  3. Lägg ner rabarberstrimlorna, lägg på locket och dra kastrullen åt sidan. Låt stå tills vätskan har svalnat.